Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев и

...
Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев и
Коментари Харесай

Спаси София: чашата преля, всички на протест за оставка на Фандъкова на 12.10! 

Протест за оставката на кмета Фандъкова разгласи днес Борис Бонев и предложения всички столичани, които желаят да живеят в естествен град, на митинга идната сряда (12.10) от 18:00 ч. пред постройката на Столичната община. “Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за следващият ремонт на ремонта и асимилиране на милиони, а за окончателно изтриване на историческия образ на София! ” – безапелационен е Бонев.

„ Нищо няма да се промени, в случай че сме безучастни и мрънкащи вкъщи. Последният мандат на госпожа Фандъкова е белязан от безчет кавги, провалени планове и некачествени поправки. София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на митинга тъй като без ново ръководство, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот. “ – съобщи водачът на Спаси София, Борис Бонев. 

От организацията обръщат внимание и на обстоятелството, че на четвърти следващи избори ГЕРБ губят в София, а техният съдружен сътрудник не съществува. “Управлението е изгубило доверие и легитимност пред жителите. Въпреки това, не престават да харчат от ден на ден милиарди – непрозрачно, в некачествени поправки и през същите няколко строителни компании. Няма надзор, няма санкции или пояснение за какво обектите се разпадат преди да са пуснати. Никакви поучения не са взети. Чашата преля и по тази причина излизаме на митинг! ” – споделя арх. Иван Караджов от Спаси София. 

Лидерът на Спаси София съобщи, че от организацията имат серия съответни ограничения, с цел да не се позволяват сходни безобразия в центъра на страната. Той напомни, че преди две години на кмета Фандъкова са подарили Наръчник на павьора, който съдържа стандарти и технологии за редене на жълти и гранитни павета. “Ние в никакъв случай нямаше да допуснем това. Която и да е компания щеше от дълго време да бъде отстранена и да заплаща санкция за милиони. Но вместо да отбрани публичния интерес, госпожа Фандъкова се крие. ” – безапелационен е Борис Бонев. 

“Неприемливо е ръководещите да адвокатстват на Трейс, оправдавайки техните провали. Очевидно за всички е, че ремонтът е драматичен, само че Общината измисля смехотворни тези, че спирачките на колите били отговорни. Къде е и ръководителят на СОС, господин Георгиев? Нима като правист, той не можа да прочете контракта и да види какви огромни наказания планува той, само че такива не бяха наложени. На чия страна са тези хора – на страната на жителите или на компанията? ” – пита риторично Борис Бонев. 

От Спаси София споделят, че протестът в сряда (12.10) ще бъде надпартиен и цивилен и канят всички съграждани, които считат, че София може и заслужава доста повече. Активистите са оптимисти, че градът може да стане доста по-красив, спретнат и комфортен за живеене, само че единствено с нов кмет и общински съвет. “Вместо в безкрайни скъпи поправки в центъра, би трябвало да насочим средствата в кварталите – за равни тротоари, етажни паркинги, зелени уредени паркове и улици без дупки. Вместо некачествени поправки ще има непоколебим надзор. Обещавам на софиянци, че няма да има тичане от отговорност, а партньорство и почтеност с жителите. Нека отворим нова страница за София още в сряда на митинга пред Столичната община! ” – прикани общинския консултант Борис Бонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР